16 Aralık 2010 Perşembe

JAMES DEAN'İN ARABASININ LANETİ

30 eylül 1955 günü JAMES DEAN, PORSCHE SPYDER marka arabasının başka bir araçla kafa kafaya çarpışması sonucu ölmüştür. dean arabasını severdi, ona LITTLE BASTERD adını vermişti. Ama kız arkadaşı URSULA ANDRESS arabaya binmeyi reddediyor, dostu NICK ADAMS arabadan hoşlanmıyordu. Aktör ALEC GUINNESS arabayı görünce titremeye başlamış, binmemesi için Dean'i uyarmış, arabadan kurtulmazsa bir hafta içinde öleceğini söylemişti. Bir hafta geçmeden dean, SALINAS'taki bir yarışa giderken kaza yaptı veLlittle Bastard ezilmiş bir sigara kutusu gibi bir hendeğe yuvarlandı. Dean acil servise giderken öldü.
PORSCHE daha sonra bir yenileme manyağı olan GEORGE BARRIS'in eline geçti. Barris, arabayı parçaları için almıştı. Barris arabayı teslim alırken, Little Bastard kamyondan yuvarlanıp tamircilerden birinin bacağını kırdı. Barris motoru Troy Mchenry'ye, vitesi de William Eschrid'e sattı; ikisi de ekim 1956'daki bir yarışta kaza yaptı. Eschrid Porsche'sine takla attırarak ağır yaralandı, Mchenry de arabanın kontrolünü kaybedip pistten çıktı ve öldü. Bu arada Barris bu ezik büzük arabanın parçalarını satmaya doyamıyordu, tekerleklerini de ismi bilinmeyen birine satmıştı. O da geri dönüp iki tekerleğin birden patladığını, onu (Dean'in başına gelenler gibi) bir hendeğe sürüklediğini söyledi.

Barris ezik araba gövdesini California Otoyol Devriyesi'ne, bir yol emniyeti sergisi için sattı (akıllanmıyor da!), ama sergi için Salinas'a götürüldüğü sırada, onu taşıyan kamyon yoldan çıktı ve meydana gelen kazada sürücü öldü. Artık belasını arayan Barris adı batasıca Little Bastard'ı en son 1958 yılında, Florida'daki bir başka yol emniyeti sergisi için ödünç verdiği sırada gördü. Otuz bir yıl sonra, LOS ANGLES TIMES, onun sergiden sonra Porsche'yi kamyona yüklenirken gördüğünü, ama kamyon gideceği yere vardığında arabanın kayıp olduğunu söylediğini yazdı.

Little Bastard ile bağlantılı bir sürü ölüm DEAN'in felsefesinin ürkütücü bir yansıması gibi: "saygı duyulacak tek şey ölüm. kaçınılmaz, reddedilemez tek gerçek o."
(alıntıdır)

11 yorum:

  1. bu yazı gerçek mi?

    YanıtlaSil
  2. supernatural 5.sezon 5.bölüm little basterd i konu almıştır izleyebilirsiniz...

    YanıtlaSil
  3. Hahaha evet ve o bölüm çok güzeldi bu arada yeni bir diziyede başlangıç yapmış olucaksınız çünkü supernatural'ı bi kere izlersen bırakamazsın :D

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş,böyle şeyler şahsen çok ilgimi çekiyor.Gerçekten çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Supernatural için buradayım aslında little bastardı bilmiyordum da :DD

    YanıtlaSil
  6. supernaturel'de görüp merak edenler derneği :D burdasınız biliyorum

    YanıtlaSil
  7. 5. Sezon 5. bölüm :D

    YanıtlaSil
  8. James Dean Fanlarıda var lütfen hikayenin eksik kısımlarıda var. Ufak Bir araştırmayla ny times'ın Arşivinden okuyabilirsiniz. Burda yazandan Fazlası var :)

    YanıtlaSil