11 Aralık 2010 Cumartesi

DISTRICT 9

Tersten düşünmek her zaman yaratıcılığı arttırır savımı doğrulamış film. Fantastik bilim kurgunun ötesinde, dünyada yaygınlaşmış mülteci politikasını kara mizah ile yansıtan son derece de siyasi bir film.
---
Amerikan filmlerimde, kötü adamlarla işbirliğine girip daha da kötüyü oynayan, kargaşa içinde anında mafyalaşan millet rolünü genelde Latin Amerikalılar (özellikle Meksikalılar ya da Porto Rikolular..) üstlenirken, rolü bu sefer Nijeryalılar almış. Kedi maması mafyası fikri gerçekten komik, ama o uzaylılarla ırklar arası fuhuş mevzusu gerçekten mide bulandırıcı. "Yani uzaylılardan bütün dünya tiskinirken bölgelerine girmeyi bir nijeryalıların midesi kaldırmış" fikri oluşuyor insanın kafasında. Şahnen bir Nijeryalı olsam çok bozulurdum.

Filmde beğendiğim diğer bir durum; tam bir mutlu sona ulaşılamaması. Cristopher oğluyla kendini gemiye atmayı başarabilmişse de geride kalan uzaylılar District 10 e yerleştirilmekten kurtulamıyorlar. Ve Wikus... Film boyunca bu adam salaklığıyla ve sarsaklığıyla sinir bozuyor ancak son sahnedeki görüntüsü çok üzücüydü yahu.
---
Devam filmi çekilebilecek gibi bitti ama bu tip bir final, filmin tamamı ters köşe kurgusunun bir parçası olabilir elbet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder